cocktail time!

Wat is er lekkerder dan een lange zwoele zomeravond af te sluiten met een heerlijke cocktail? Vuurkorf en kaarsjes aan en een heerlijk koel beslagen glas in je hand. Zomergevoel ten top!
Leeftuin

cocktail time: mojito

De Mojito is tegenwoordig de meest bestelde cocktail. Over het ontstaan van de Mojito gaan vele verhalen. Zo zou het aanvankelijk bedoeld zijn als medicijn tegen koorts en als medicijn tegen scheurbuik vanwege het hoge vitamine C gehalte in de limoenen.
Andere verhalen vertellen weer dat de Mojito afkomstig is van Afrikaanse slaven op plantages in Cuba. Omdat de rum niet altijd van de beste kwaliteit was werd deze gemengd met ingrediënten die altijd voorhanden waren: suiker, munt en limoen.

recept Mojito

Benodigd per glas:

– 60 ml witte rum
– 20 ml limoensap
– 15 ml suikerwater
– 12 muntblaadjes
– koolzuurhoudend water
– crushed ijs

En je maakt ‘m zo:
Kneus de muntblaadjes voorzichtig tussen je handen en voeg de rum, het suikerwater en limoensap toe. Meng met crushed ijs en roer tot alles ijskoud is. Afvullen met nog wat meer crushed ijs en het water en nogmaals even roeren.

Variatiemogelijkheden met de Mojito zijn er te over: zo kun je bijvoorbeeld ook eens aarbeiensiroop en verse aarbeien (Strawberry Mojito), passievruchtsiroop en verse passievrucht (Mojito Passion) toevoegen of de Mohito aftoppen met champagne (Royal Mojito).

cocktail time:

Frozen Margarita

Een andere absolute topper voor een warme zomeravond is de Frozen Margarita. Super eenvoudig te maken en heerlijk om mee af te koelen.

Recept

Benodigd per glas:
– 60 ml tequila
– 30 ml sinaasappellikeur
– 90 ml limoensap
– zout
– schijfje limoen
– crushed ijs

En je maakt ‘m zo:
Dip het glas in een bakje met limoensap en vervolgens in een bakje met zout. Je krijgt hierdoor een heerlijk zoutrandje op het glas. Meng vervolgens de tequila, de likeur, het limoensap met crushed ijs.
Serveer met het schijfje limoen op de rand en genieten maar!

cocktail time Alcoholvrij

Natuurlijk is het echt niet nodig dat er alcohol in een cocktail zit: een cocktail zonder alcohol (ook wel een ‘virgin’ of ‘mocktail’) hoeft zeker niet minder lekker te zijn! Probeer bijvoorbeeld eens zo’n heerlijke ananas spritz:

Recept

Benodigd per glas:
– 100 ml ananassap
– 15 ml passievruchtsiroop
– 60 ml alcoholvrije prosecco
– 30 ml limoensap
– ijsblokjes
(Eventueel ananasblad)

En je maakt ‘m zo:
Shake het ananassap, de passievruchtensiroop, de prosecco en het limoensap in een cocktailshaker tot een schuimig laagje ontstaat.
Giet het mengsel in een glas en voeg enkele ijsblokjes toe. Garneer eventueel met ananasblad.

heerlijke cocktails maken

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR ACTUELE PRIJZEN EN LEVERING: